Čo potrebujeme: jedného nešťastníka, ktorý zrazí
nešťastnú mladú srnu (500g), švagra poľovníka na správnom mieste v
správny čas, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu mletej sladkej papriky, 2
väčšie cibule, pikantnú šípkovú marmeládu - 3 lyžice, 3 lyžice
paradajkového pretlaku, 7 dcl fľašku paprikovo-paradajkovej zavareniny
starého pána Mráza, 2 lyžice hladkej múky, 4 dcl korenistého červeného
vína, 5 bobúľ sušených borievok, rozmarín, mleté čierne korenie, soľ,
vetvička čerstvého rozmarínu, drvený kmín, bravčová masť orestovanie
mäsa.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nasekáme na drobno. Cesnak očistíme a prelisujeme.
V
hrnci rozohrejeme bravčovú masť, pridáme pokrájanú cibuľu a osmažíme do
leskla. Pridáme mäso a orestujeme. Orestované mäso zasypeme mletou
sladkou paprikou, osolíme, pridáme šípkovú marmeládu, kmín, čierne
korenie, sušené borievky, cesnak a mierne podlejeme vodou. Dusíme pokiaľ
sa voda neodparí. Potom pridáme múku rozmiešanú v malom množstve vody a
červené víno. Nakoniec pridáme paradajkový pretlak a
paprikovo-paradajkovú zavareninu starého pána Mráza, dusíme do mäkka.
Hotový guláš odložíme zo sporáka a necháme pár minút dôjsť. Podávame so žemľovou knedľou.
Žemľová knedľa.
Potrebujeme: 14 obyčajných rohlíkov, prerastaná údená slanina, dve vajcia, 1 dcl mlieka, petržlenová vňať.
Pečivo nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie a na slanine
urestovanú cibuľu. Pridáme žĺtky, mlieko, pažítku a na záver zamiešame
sneh z bielkov. Hmotu vytvarujeme do valčeka, zabalíme do čistej
utierky, upevníme konce a varíme v osolenej vriacej vode asi 15 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára