05 januára 2012

Pečené kura Tandoori Murgh


Kuracie stehná stiahneme z kože. Nožom na každom kúsku narežeme zárezy, aby sa marináda dostala lepšie do mäsa a mäso sa nekrútilo.

V miske zamiešame prísady na prvú marinádu, potrieme ňou kuracie stehná dáme do cedníku na 20 min pri izbovej teplote. V inej miske zmiešame prísady na druhú marinádu. Odležané kuracie stehná dôkladne obalíme druhou marinádou a necháme v chladničke min. 3 hodiny marinovať. 

Marinované kuracie stehná rozložíme na pekáč, vložíme do trúby vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 15 min. Potom ich potrieme maslom a pečieme za občasného oblievania výpekom ešte asi 30 min. Mäso z trúby vyberieme a podávame so zeleninovým šalátom.


Čo potrebujeme:
4 kuracie stehná, 1lyžica limetkovej šťavy, 25g masla na dochutenie, 2 lyžice oleja

Marináda 1: 2 ôyžice citrónovej šťavy, 1 lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru, 1 lyžica nasekaného cesnaku, 1 lyžica soli, 1 lyžica mletého chilli

Marináda 2: 250g hustého bieleho jogurtu (min 10%), 1 dl rastlinného oleja, 1 lyžička korenia garam masala, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky mletej papriky



Žiadne komentáre: